Ondersteuner cliënten Esdégé-Reigersdaal bij activiteiten

Ondersteuner cliënten Esdégé-Reigersdaal bij activiteiten

 De organisatie:
Activiteitencentrum Zuidwijk, onderdeel van  esdégé-Reigersdaal  is sinds 18 februari 2002 gevestigd in een appartementengebouw in de rustige woonwijk Zuidwijk in Heerhugowaard.

Dagelijks komen er zo'n 30 mensen met een (ernstige, meervoudige) verstandelijke beperking naar het activiteitencentrum. Veel mensen wonen in de buurt van het AC. De leeftijden variëren van 17 tot 70 jaar. De ondersteuningsvragen zijn divers; wij hebben de ervaring dat mensen van jong tot oud, weinig tot veel ondersteuning, met en zonder rolstoel van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen genieten van werkzaamheden in de wijk. Daarom is de samenstelling van de groepen gemixt.

Onze drijfveer is om mensen liefdevolle ondersteuning te bieden terwijl zij klussen doen in het gebouw en in de wijk zodat zij een plezierige dag hebben. Zo begeleiden wij ook cliënten in het buurthuis de Hoeksteen.

De Vrijwilligersfunctie:
Op woensdag zoeken wij voor de Buurthuis de Hoeksteen een vrijwilliger die samen met ons de cliënten ondersteund bij “het warm Welkom”. Wij verzorgen de koffie tafel en verzorgen verschillende activiteiten.

Voor deze taak is het belangrijk dat u contact kunt maken met mensen. Ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) is noodzakelijk.


Contactinformatie

Reinoud van den Hoek Nathalie Snijders-Zuurbier