Begeleiding activering in de tuin

COA – Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, Het asielzoekerscentrum (azc) in Heerhugowaard is een van de locaties in Nederland waar asielzoekers en vluchtelingen worden opgevangen. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers en zorgt voor een veilige en leefbare omgeving voor de bewoners.

Korte omschrijving van de functie:
Korte omschrijving van de functie:
Op asielzoekerscentrum Heerhugowaard hebben wij een prachtige tuin.
We hebben een gezamenlijke moestuin en kleine moestuintjes voor bewoners en wijkbewoners. Daarnaast is er een bloemenpluktuin, picknick gedeelte en een fruitpluktuin. We willen ook nog een kunsttuin aanleggen, maar dat is nog toekomstmuziek.
 
We zijn op zoek naar iemand die onze volwassen bewoners wil begeleiden in de tuin bij het onkruid verwijderen, planten vermeerderen, zaaien, oogsten en alle andere voorkomende werkzaamheden. We hebben een team van 4 personen die elk een eigen dagdeel voor zijn rekening neemt. Het zou mooi zijn als er iedere dag iemand is die onze bewoners kan begeleiden. Onze bewoners worden door de samenwerking met een vrijwilliger extra gestimuleerd om te komen op de dagbesteding en daarbij hun Nederlands te oefenen of de beginselen te leren.
De zaden en materialen zijn aanwezig op het centrum. Eigen ideeën en initiatieven zijn zeer welkom.
Je werkt in het tuinteam, echter werken alle vrijwilligers op hun eigen onderdeel zelfstandig. 4 Keer per jaar is er overleg, tussendoor is er contact via de whatsapp groep of via mail. Het is een gezellig team om in te werken, dus denk jij dat je hier tussen past? Meld je aan of kom langs voor een kennismaking.
 
De organisatie biedt de vrijwilliger:

  • Een mooie, grote tuin
  • Materiaal
  • Contactpersoon
  • Vrijwilligerslunch 1 x per jaar en af en toe een kleinigheidje
  • Cursus of inspiratiebijeenkomst indien gewenst/ nodig

Wat zoekt de organisatie:
Wij zoeken een enthousiaste en zelfstandig werkende vrijwilliger om onze bewoners te ondersteunen en te begeleiden. Iemand die niet bang is om te vragen of eigen initiatief te nemen.

In het bezit van een VOG of geen beperkingen hebben deze te verkrijgen.

Contactinformatie

Michelle Mettau of Mile Silec