Zeekadet Officier

De organisatie Stichting Zeekadetkorps Heerhugowaard, is een maatschappelijk relevante organisatie die jongeren helpt hun weg naar een maritieme opleiding of arbeidsplaats te vinden. Wij bieden aan boord van onze schepen daarvoor een uitdagende, gestructureerde en veilige omgeving waarin jongeren door praktische opleidingen de kans krijgen hun talenten en competenties te ontwikkelen op basis van hun persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden.
 
De Stichting Zeekadetkorps Heerhugowaard zoekt volwassen vrijwilligers, liefst met een voorliefde voor het brede nautische spectrum om ons te helpen. Om op de zaterdagmiddagen jonge mensen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar te helpen motiveren en opleiden.  Help ze volwaardig bemanningslid aan boord van een schip worden, ontdekken waar ze goed in zijn om mogelijk te kiezen voor een nautisch beroep.

 De organisatie biedt de vrijwilliger: Dekking onder de WA verzekering gedurende korpstijden; interne opleiding in drie modules; keuze uit de vakgebieden Nautisch, Technisch of Logistieke dienst;

Wat vragen wij van de vrijwilliger?  Goede omgang met jongeren tussen 10 en 18 jaar; enige nautische basis vaardigheden mbt zeilen en roeien navigatie en zeemanschap; leidinggevende capaciteit. Een VOG voor werken met jongeren is verplicht.
 

 

Contactinformatie