Vrijwilliger Buurtbemiddeling

Vrijwilliger Buurtbemiddeling

Stichting ‘De Bemiddelingskamer, thuis in buurtbemiddeling’ is regionaal expert in buurtbemiddeling en is landelijk gecertificeerd met het PLUS-keurmerk. We hebben meer dan 10 jaar ervaring. Wij beschikken over een netwerk van goed opgeleide en ervaren vrijwilligers die bemiddelen bij burenruzies of een verstoorde relatie tussen buren helpen herstellen. Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners. In Heerhugowaard is buurtbemiddeling uitbesteed aan ‘De Bemiddelingskamer, thuis in buurtbemiddeling’ via MET Welzijn.
 
Als vrijwilliger bij buurbemiddeling word je ingezet bij burenoverlast en burenruzies. De overlast kan gaan over harde muziek, overhangende takken, ruzies over tuin en erfafscheiding, pesterijen, stank en rommel. Je gaat altijd samen met een collega buurtbemiddelaar op pad. Ben je geïnteresseerd in communicatie en ga je conflicten niet uit de weg? Dan is dit je kans om je op te geven als vrijwillig bemiddelaar in Heerhugowaard e.o.
De organisatie biedt de vrijwilliger:
 
Buurtbemiddeling is een manier om bij te dragen aan een betere woonomgeving waarvoor buren je dankbaar zijn. Je kunt jouw werkzaamheden aanpassen aan je eigen agenda want afspraken maak je zelf in overleg met je collega en de buren. We  houden 6 x per jaar teambijeenkomsten van 2 uur. Hier ontmoet je jouw teamgenoten met wie je op pad gaat, werken we verder aan de kwaliteit van het bemiddelen.
 
Je krijgt van ons een professionele en gratis training Buurtbemiddeling, begeleiding tijdens de werkzaamheden en voortdurende professionele bijscholing. Je maakt deel uit van een enthousiast team en je woont bij voorkeur in de gemeente waar je gaat bemiddelen. Je ontvangt een tegemoetkoming in de onkosten en we bieden je tot slot een gezellige eindejaarsborrel aan met alle vrijwilligers en medewerkers van De Bemiddelingskamer.
 

Wij vragen een neutrale, onpartijdige en respectvolle houding. Belangrijke eigenschappen zijn: goed kunnen luisteren, positief ingesteld, goed om kunnen gaan met emoties en gevoel voor humor. Deelname aan een 3 daagse gratis professionele basistraining tot buurtbemiddelaar is verplicht. De Bemiddelingskamer biedt deze training aan. Professionele projectverantwoordelijken begeleiden de bemiddelaars bij hun werkzaamheden. Daarnaast gaan bemiddelaars altijd in 2-tal op pad. Nieuwe bemiddelaars worden met ervaren bemiddelaar ingezet. 

Contactinformatie