Zwemtrainer/trainster

Zwemtrainer/trainster


DTC is een vereniging waarbij plezier, enthousiasme en sportiviteit voorop staan. Een vereniging voor de leden, en in stand gehouden door de leden. Het maakt daarbij niet uit of je zitting hebt in een commissie of het bestuur, hand- en spandiensten verricht, een fanatiek topsporter bent, of gewoon een recreatief en enthousiast lid bent. Ons motto is: we willen een club zijn voor- en van iedereen, waarin niemand wordt uitgesloten, en er geen privileges gelden voor bepaalde leden of groepen zijn.

De zwemtrainer geeft zwemtraining aan onze leden van de triathlonclub. De trainer stelt een programma op waarbij in elke training een aantal elementen getraind worden o.a. zwemtechniek/duur/snelheid.  Afhankelijk van het seizoen waarin we ons bevinden wisselen de accenten van de diverse zwemonderdelen. In het najaar ligt de nadruk op de zwemtechniek en lichte duur, in de winterperiode komen er meer zwemduurblokken in het programma en naarmate het wedstrijdseizoen nadert (vanaf medio april) meer specifieke intervalblokken (snelheid).   (trainingsjaarplan is beschikbaar via de Trainingscoordinator)
De duur van een training is 60 minuten. De trainingen vinden plaats in zwembad de Waardergolf te Heerhugowaard.

DTC vraagt wat van haar trainers maar de trainers krijgen er ook wat voor terug.
a) Vrijwilligersvergoeding voor trainers
b) DTC lidmaatschap en NTB-licentie voor trainers
c) Scholing, trainerscursussen

Wat vragen wij?

  • Enthousiast: trainers zijn belangrijke vertegenwoordigers binnen de vereniging en zijn bepalend voor de positieve sfeer binnen de vereniging. Hun enthousiasme speelt daarbij een belangrijke rol.
  • Deskundig: trainers moeten voldoende vaardig en ervaren zijn – of worden- om de leden goed en veilig te laten trainen en sportief te begeleiden.
  • Affiniteit met de zwemsport.
  • In bezit van EHBO diploma.
  • Bij trainingen met Jeugd is een VOG noodzakelijk. Kan via de club worden geregeld.
De tijden zijn donderdagavond van 18:00 – 19:00 uur, en eventueel als back-up voor de zondagmiddag van 15:30-16:30 uur en zondagavond van 19:30 – 20:30 uur (bij uitval huidige trainer)
 

Contactinformatie