Coördinator schuldhulpmaatje

Coördinator schuldhulpmaatje

De Stichting Platform Armoedebestrijding Heerhugowaard (PAH) is een stichting die het mogelijk maakt dat Schuldhulp­maatje actief is binnen de gemeente Dijk en Waard.

Het aantal mensen dat te maken heeft met schulden is te hoog. Schuldhulpmaatjes zetten zich belangeloos in om mensen te helpen uit de schulden te komen.

De uitvoerende werkzaamheden worden gedaan door twee coördinatoren. Onder hun leiding worden gecertificeerde schuldhulpmaatjes ingezet die hulpvragers ondersteuning bieden bij het voorkomen of oplossen van hun financiële uitdaging. De gratis hulp is voor iedereen die te maken heeft met (dreigende) schulden. Geloof, afkomst, geaardheid en politieke voorkeur spelen hierbij geen rol.

Recent is een vacature ontstaan voor de functie van Vrijwilliger Coördinator Schuldhulpmaatje
 
Samen met je collega coördinator heb je de volgende taken:

·       intakes met zowel nieuwe schuldhulpmaatjes als hulpvragers;
·       klankbord en coach voor de maatjes;
·       beheer van het netwerk met diverse instellingen;
·       realisering en verbetering van de dienstverlening;

·       informatievoorziening aan het bestuur over de activiteiten/resultaten t.b.v. de verslaglegging.
·       Bekendheid met het netwerk van Langedijk is een pre.

 Wij zoeken iemand die: eerlijk, betrouwbaar en enthousiast is, zich betrokken voelt bij de doelgroep en geen onderscheid maakt tussen geloof, ras of geaardheid. Die goed kan luisteren, communiceren en vernieuwend kan denken. Die ongeveer 8 uur per week zijn/haar vrije tijd kan besteden aan vrijwilligerswerk en overdag ook beschikbaar is.

Een VOG dient te kunnen worden overlegd. Voor opleiding wordt zorg gedragen. We gaan uit van kennis met de computer.

Meer informatie over Schuldhulpmaatje vind u op www.schuldhulpmaatjedijkenwaard.nl  en www.schuldhulpmaatje.nl

Woont u in Heerhugowaard of Langedijk, dan wel in de directe omgeving en heeft u belangstelling voor deze vrijwilligers functie?  Mail dan uw sollicitatie met uw cv naar Loes Veldman, secretaris loes.veldman@dijkenwaard.schuldhulpmaatje.nl  of bellen met 0623348668. Ook hier kunt u terecht voor nadere informatie. 

Contactinformatie