Zaterdagkracht NVA-huis Noord-Holland Noord

Zaterdagkracht NVA-huis Noord-Holland Noord

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten – in alle levensfasen en op alle levensterreinen. De NVA geeft mensen met autisme en hun naasten een stem en zorgt dat zij gehoord worden. De NVA bouwt vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn.

De NVA telt ruim 12.000 leden, 10 regiobesturen en ca. 300 getrainde vrijwilligers. Leden kunnen hun stem onder andere laten horen via de regionale ledenvergaderingen. Het bestuur van de vereniging bestuurt en wordt daarbij op het landelijk bureau ondersteund door de directeur met een team van ongeveer 10 medewerkers.

Het NVA-huis Noord-Holland Noord in Heerhugowaard is een locatie van het NVA waar alle informatie over autisme in Noord-Holland Noord samenkomt. Op het gebied van onderwijs, behandeling, begeleiding, jobcoaching, wonen, lotgenotencontact etc. Het NVA-huis wordt bemenst door ervaringsdeskundigen en professionals die vanuit hun eigen kennis, op een laagdrempelige manier onafhankelijk luisteren, advies geven en/of verwijzen. Daarnaast kunnen mensen met autisme en hun netwerk ook terecht voor het inkijken, uitproberen en lenen van allerlei aan materialen als boeken, tijdschriften en fidgettoys.

Het NVA-huis Noord-Holland Noord zoekt per direct een zaterdagkracht voor circa 2 zaterdagen per maand, van 13:00 uur tot 15:00 uur, op vrijwillige basis. Het huidige team bestaat uit bijna 20 vrijwilligers, waarvan 2 coördinatoren. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder supervisie van deze coördinatoren. De taken van de zaterdagkracht bestaan met name uit het ontvangen van bezoekers (eventueel uitlenen van materialen) en het klaarzetten, opruimen en ordenen van de locatie.

Werkzaamheden:

  • Verwelkomen van bezoekers
  • Eventueel nieuwe leden een rondleiding geven wanneer zij dat willen
  • Bezoekers wegwijs maken in het NVA-huis
  • Materialen uitlenen en innemen
  • Eventuele boetes verrekenen
  • Nieuwe bezoekers inschrijven
  • Opruimen en schoonmaken van de materialen en de locatie
Wanneer:
Zaterdag van 13:00 uur tot 15:00 uur, ongeveer 2 keer per maand (vaker mag ook).

Met wie:
In beginsel altijd met een coördinator of een andere ervaren vrijwilliger. Wanneer je helemaal goed ingewerkt bent kan je ook met minder ervaren vrijwilligers of vrijwilligers met een andere functie komen te werken.

Wat vragen wij van jou:
Enthousiasme, geduld, luisterend oor, enigszins overzicht kunnen bewaren
Affiniteit met autisme
Goede contactuele vaardigheden
Woonachtig in of nabij de regio Alkmaar/Dijk en Waard

Wat bieden wij:
Een enthousiast team
Deskundigheidsbevordering, intervisie, teambuilding en ondersteuning vanuit het regionaal bestuur en het landelijk bureau NVA.
Reiskostenvergoeding tegen € 0,21 per km of volgens de tarieven openbaar vervoer.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Chantal Pluijmers-Ent of Pascal van IJzendoorn via nvahuis.nhn@autisme.nl

Contactinformatie

Chantal Pluijmers-Ent of Pascal van IJzendoorn